Verantwoorde recepten

In 2016 waren het nog de traditionelere recepten uit de Hollandse keuken die bovenaan stonden, nu zijn het de koolhydraatarme recepten die opvallend hoog zijn geëindigd. Dit is ook niet zo gek, want we willen steeds meer op onze gezondheid letten.

Seizoensgebonden recepten

Per seizoen verschilt het aanbod van verse producten. Ook onze smaak verschilt per seizoen. Zo hebben we in de zomer minder zin in warm eten terwijl we zodra de eerste blaadjes van de bomen vallen, gelijk trek hebben in een lekkere stamppot.

De drie grootste foodtrends van 2017

1. Maaltijdbox

1. Maaltijdbox

Geen tijd of zin om boodschappen te doen en te koken? Maar wel gezond willen eten? Dan is een maaltijdbox de ideale oplossing. Scheelt je weer tijd en geeft je ook direct inspiratie!

2. Ambachtelijk

2. Ambachtelijk

Van brood, pasta tot jam: tegenwoordig maken we alles zelf. Gewoon thuis in eigen keuken. De ingrediënten halen we het liefste in de buurt en dus zoeken we massaal naar onze supermarkten.

3. Groen, groener, groenst

3. Groen, groener, groenst

De vleesvervangers vliegen je om de oren en er zijn genoeg gerechten te bedenken zonder vlees. Dit is niet voor iedereen weggelegd, waardoor de interesse in andere recepten blijft, voor ieder wat wils!

De tien populairste recepten

 1. Bonensoep
 2. Chili con carne
 3. Tete de veau
 4. Recept met courgette
 5. Cake
 6. Recept met asperge
 7. Erwtensoep
 8. Goulash
 9. Pannenkoeken
 10. Pompoensoep

Top 5 stamppotten

 1. Boerenkool
 2. Zuurkool
 3. Andijvie
 4. Spruitjes
 5. Spinazie

Top 5 soepen

 1. Bonensoep
 2. Courgettesoep
 3. Pompoensoep
 4. Erwtensoep
 5. Aspergesoep

Top 5 salades

 1. Huzarensalade
 2. Witlofsalade
 3. Pastasalade
 4. Aardappelsalade
 5. Tonijnsalade