Pole position voor Max Verstappen

In de categorie sporters staat hij wederom op eenzame hoogte: Max Verstappen. Dit zorgt er ook voor dat de Formule 1 op de eerste plaats staat in de categorie sport. Met ruim 27.000 zoekresultaten zorgt deze ervoor dat voetbal op de 3e plek eindigt met 13.000 resultaten. Darten is de tweede met 17.000 zoekopdrachten.

Sportvrouw van het jaar

Atlete Dafne Schippers is voor de tweede keer gekozen tot Sportvrouw van het Jaar. In de Startpagina lijst komt Dafne op de zesde plaats. Lieke Martens, verkozen tot s’werelds beste voetbalster, schitterde afgelopen zomer op het EK vrouwenvoetbal. Dit zorgde ervoor dat zij in één klap wereldberoemd werd.

Voetbal minder populair

Met de populaire Max Verstappen aan de top is het niet gek dat Formule 1 ook op de eerste plek is geëindigd in de toplijst sport. Hiermee wordt duidelijk dat voetbal niet meer de populairste sport is op Startpagina. Opvallend is wel dat er 5 voetballers een plekje hebben weten te bemachtigen in het top 10 lijstje van meest gezochte sporters.

Darten, een sport die steeds meer aanzien krijgt, zat vorig jaar al in de lift en is dit jaar op de tweede plek geëindigd. Voetbal heeft hierdoor zijn tweede plek moeten afstaan en is dit jaar voor plaats 3 gegaan. Opmerkelijk is dat tennis een paar stapjes terug moet doen en op positie 8 terecht is gekomen.

Top 10 meest gezochte sporters

  1. Max Verstappen
  2. Inge de Bruijn
  3. Lieke Martens
  4. Tom Dumoulin
  5. Roger Federer
  6. Dafne Schippers
  7. Dirk Kuyt
  8. Abdelhak Nouri
  9. Wesley Sneijder
  10. Cristiano Ronaldo