Hollands trots

Glennis Grace als hoogste nieuwe binnenkomer!

Vind alles over bekende Nederlanders
Maxima

Bekende Nederlanders en royalty’s in 2018

Ook dit jaar heeft Max Verstappen de race van populairste BN’er gewonnen. Met meer dan 11.000 zoekopdrachten behoudt hij de eerste positie. Glennis Grace is de hoogste nieuwe binnenkomer dit jaar. Zij behaalt de tweede plek met 4.252 zoekresultaten.

Naast de bekende Nederlanders werd het ook weer duidelijk wie de populairste royalty is in Nederland. Ook dit jaar werd er namelijk veel gezocht op Koningin Maxima. Met ruim 2.000 zoekresultaten steekt zij met kop en schouders boven alle andere royalty’s uit.

Ook Meghan Markle verschijnt, door haar trouwerij in april met prins Harry, hoog in de lijst van de meest gezochte royalty’s. Zij kon Maxima nét niet bijbenen en behaalde 1.924 zoekresultaten.

Top 5

De top 5 bekende Nederlanders voor mannen verschilt niet veel met de lijst van vorig jaar. Alleen Frans Bauer neemt de vierde plaats in van zanger Jannes. Frans was vooral in het nieuws omdat hij dit jaar een haartransplantatie onderging en in de nieuwe serie: Frans Bauer in Amerika te zien was met zijn vrouw Mariska.

In tegenstelling tot de mannen verschilt de top 5 voor vrouwen wel erg met vorig jaar. Glennis Grace schittert als nieuwkomer op de eerste plaats. Zij behaalde met haar gouden keeltje dit jaar de finale van het tv-programma America Got Talent. Ook Anouk is dit jaar populair door haar nieuwe album en deelname als coach in The Voice of Holland.

Televisielegende Mies Bouwman haalde dit jaar het nieuws, omdat zij in februari op 88-jarige leeftijd is overleden. Kim Holland blijft zoals voorgaande jaren populair en André Hazes jr. is ook niet nieuw in dit overzicht. Hij stond dit jaar drie avonden in een uitverkocht Ahoy en zal daar volgend jaar ook weer een show geven.

Top 5 meest gezochte vrouwen

  1. Glennis Grace
  2. Kim Holland
  3. Sylvie Meis
  4. Anouk
  5. Mies Bouwman

Top 5 meest gezochte mannen

  1. Max Verstappen
  2. André Rieu
  3. André Hazes jr.
  4. Frans Bauer
  5. Jan de Hoop