Verantwoorde recepten

Net als vorig jaar zijn de koolhydraatarme en gezonde recepten opvallend hoog geëindigd. Dit is ook niet zo gek, want we willen steeds meer op onze gezondheid letten.

Seizoensgebonden recepten

Per seizoen verschilt het aanbod van verse producten. Ook onze smaak verschilt per seizoen. Zo hebben we in de zomer minder zin in warm eten terwijl we zodra de eerste blaadjes van de bomen vallen, gelijk trek hebben in een lekkere stamppot.

De drie grootste foodtrends van 2018

1. Laten bezorgen

1. Laten bezorgen

Geen tijd of zin om boodschappen te doen? Laat je maaltijd en je benodigdheden dan lekker thuis bezorgen! Ook in 2018 kochten we onze eten en drinken massaal online.

2. Speciaal bier

2. Speciaal bier

Speciaalbier was de trend van 2018. Er wordt steeds meer en vaker in kroegen gevraagd naar de bierkaart om een speciaal biertje uit te kiezen dan naar de standaard biertjes op de tab. Er is voor ieder wat wils: blond, donker, weizen of amber.

 

3. Het Pioppi-dieet

3. Het Pioppi-dieet

Dit jaar was het Pioppi-dieet razend populair. Dit dieet is gebaseerd op de eetgewoonten van de inwoners van het Zuid-Italiaanse dorp Pioppi. De inwoners van dit dorp worden gemiddeld 10 jaar ouder. Hun geheim: anders eten, genoeg bewegen en slapen. Het menu van het Pioppi dieet bestaat uit puur, koolhydraatarm en vers eten.

 

De tien populairste recepten

 1. Hachee
 2. Pompoensoep
 3. Recept met courgette
 4. Courgettesoep
 5. Erwtensoep
 6. Chili Con Carne
 7. Goulash
 8. Aspergesoep
 9. Recept met witlof
 10. Hutspot

Top 5 stamppotten

 1. Hutspot
 2. Boerenkool
 3. Zuurkool
 4. Spruitjes
 5. Andijvie

Top 5 soepen

 1. Pompoensoep
 2. Courgettesoep
 3. Erwtensoep
 4. Aspergesoep
 5. Bruine bonen soep

Top 5 salades

 1. Witlofsalade
 2. Pastasalade
 3. Huzarensalade
 4. Maaltijdsalade
 5. Griekse salade